Openbare Activiteiten

Openbare Activiteiten

Altijd al eens bij ons binnen willen kijken? Gewoon om te kijken wat we doen of misschien zelfs geïnteresseerd in een lidmaatschap? We organiseren regelmatig openbare activiteiten waarbij iedereen welkom is om kennis te maken met ons en met het fenomeen Vrijmetselarij.

Voor alle avonden geldt: (tenzij anders aangegeven) de deur is open om 19.30 uur, en we beginnen stipt om 20.00 uur. Er is altijd volop gelegenheid voor vragen en/of een goed gesprek. Als u wilt komen, meldt u zich dan aan via e-mail: info.logo040@vrijmetselarij.nl

 

Activiteiten in 2017

donderdag 12 oktober - open comparitie 'Moet alles kunnen wat medisch mogelijk is?'

In deze open comparitie zijn ook niet-vrijmetselaren welkom om samen met ons een dialoog aan te gaan over het onderwerp 'moet alles kunnen wat medisch mogelijk is?' 

donderdag 27 oktober - gastspreker Lutz Jacobi

klik hier voor een verslag van deze bijeenkomst
Lutz Jacobi houdt voor ons als gast een bouwstuk (dat is vrijmetselaarstaal voor lezing) met het thema 'Democratie'. Hierna is er een interactieve gedachtewisseling tussen mevrouw Jacobi en de aanwezigen. De lezing is toegankelijk voor iedereen; man, vrouw, jong, oud, vrijmetselaar of niet-vrijmetselaar: wees welkom! We vragen per bezoeker een bijdrage van € 5,-, dit is inclusief koffie/thee met wat lekkers en een drankje achteraf.

woensdag 15 november - open avond bij Loge CAL

Onder andere een open comparitie, gedachtenwisseling en rondleiding door de werkplaats staan op het programma. Meer info: www.logecalsneek.nl

Activiteiten in 2018

donderdag 25 januari - Gastspreker Ids Willemsma

Byldzjend Keunstner Ids Willemsma houdt een bouwstuk (dat is vrijmetselaarstaal voor lezing) waarna er een interactieve gedachtewisseling tussen de spreker en de aanwezigen zal zijn. De lezing is toegankelijk voor iedereen; man, vrouw, jong, oud, vrijmetselaar of niet-vrijmetselaar: wees welkom! We vragen per bezoeker een bijdrage van € 5,-, dit is inclusief koffie/thee met wat lekkers en een drankje achteraf.

dinsdag 20 februari - Vrijmetselaarslezing

De jaarlijkse vrijmetselaarslezing in Sneek wordt in 2018 verzorgd door Willem Glaudemans. Glaudemans is schrijver en houdt lezingen over onderwerpen rond universele spiritualiteit, bewustzijn en creatie. Hij is o.a. bekend geworden als vertaler van Een Cursus in Wonderen. 

Locatie: Zuiderkerk Sneek, Rienck Bockemakade 7, aanvang 20.00 uur
Toegang: € 10,00 incl. koffie/thee in de pauze (t/m 18 jaar gratis)

In verband met de organisatie dienen geïnteresseerden zich vooraf aan te melden bij: info.loge277@vrijmetselarij.nl

woensdag 21 maart - open avond bij Loge CAL

Onder andere een open comparitie, gedachtenwisseling en rondleiding door de werkplaats staan op het programma. Meer info: www.logecalsneek.nl

donderdag 22 maart - open avond

Onder andere een open comparitie, gedachtenwisseling en rondleiding door de werkplaats staan op het programma.

zaterdag 28 april - manifestatie 200 jaar Vrijmetselarij in Sneek

In het kader van het 200-jarig bestaan van vrijmetselaarsloge CRPC organiseren we in de Doopsgezinde Kerk in Sneek een bijzondere activiteit. Aanvang 15.00 uur. Meer informatie volgt.

donderdag 24 mei - Gastspreker (wordt nog bekend gemaakt)

Onze gast houdt een bouwstuk (dat is vrijmetselaarstaal voor lezing) waarna er een interactieve gedachtewisseling tussen de spreker en de aanwezigen zal zijn. De lezing is toegankelijk voor iedereen; man, vrouw, jong, oud, vrijmetselaar of niet-vrijmetselaar: wees welkom! We vragen per bezoeker een bijdrage van € 5,-, dit is inclusief koffie/thee met wat lekkers en een drankje achteraf.

woensdag 30 mei - Gastspreker Marieke Vinckers bij Loge CAL

Meer info volgt.

donderdag 21 juni - manifestatie 200 jaar Vrijmetselarij in Sneek

In het kader van het 200-jarig bestaan van vrijmetselaarsloge CRPC organiseren we in de Marktstraat in Sneek een bijzondere activiteit. Meer informatie volgt.