Expositie Kor Onclin

Op zondag 4 maart van 14:00-16:00 uur is de feestelijke opening van de  expositie van schilderijen van Kor Onclin (1918-2003) in het gebouw van de Vrijmetselaarsloges in Sneek. Namens de Onclin-Chabrion Stichting zijn mevrouw Marleen Onclin en de heer Arno Brok hierbij aanwezig.

In 2018 is het 100 jaar geleden dat Kor Onclin werd geboren. Tijdens zijn leven was Onclin een tijd verbonden aan verschillende vrijmetselaarsloges. In een aantal van zijn werken is zijn relatie met de vrijmetselarij duidelijk terug te zien. Mevrouw Marleen Onclin heeft uit zijn omvangrijke oeuvre 10 werken geselecteerd; deze hangen de komende periode in het gebouw van de beide vrijmetselaarsloges aan de Looxmagracht 20 te Sneek. 

Openstelling voor het publiek

Het Logegebouw is op zondag 8 april, 6 mei en 3 juni van 14:00-16:00 uur geopend voor belangstellenden voor de werken van Kor Onclin. Daarnaast is de expositie tijdens de landelijke Open Monumentendag op zaterdag 8 september te bezichtigen.

Opening expositie

Vriendelijk verzoek uw aanwezigheid bij de opening van de expositie op 4 maart 2018 vooraf kenbaar te maken via info@vrijmetselarijsneek.nl. De expositie wordt geopend met enkele toespraken, verzoek is daarom om op tijd aanwezig te zijn.

Equerre Rouge - Kor Onclin