Minimaliseren

Loge De Eendragt No. 233

Lux in Tenebris

Loge van Vrijmetselaren onder het Grootoosten der Nederlanden


 

Over Loge de Eendragt

Minimaliseren

Welkom

 

Als voorzitter van Loge de Eendragt heet ik u van harte welkom op onze site en hoop dat u hier de informatie zult vinden waar u naar op zoek was.

Bovenaan deze pagina staan menu knoppen. Indien u met uw muis over de knoppen gaat ziet u subpagina's die eveneens kunnen worden aangeklikt.

Aan de rechterzijde ziet u een magazine waar u meer informatie kunt lezen over de vrijmetselarij (klik op de afbeelding om het magazine te kunnen lezen). Als u klikt op "Lid worden?" bovenaan deze pagina dan kunt u ook een circa 3 minuten durende introductie zien over onze Loge.

Vrijmetselarij

De vrijmetselarij biedt mannen van deze tijd een methode om te komen tot persoonlijke zingeving en ethische plaatsbepaling.

Door het gebruik van symbolen en het ondergaan en het gezamenlijk beleven van rituelen, tekent zich voor de bewust levende man een weg van persoonlijke groei en ontwikkeling af. Deze weg helpt hem zicht te plaatsen ten opzichte van zichzelf, de medemens en datgene wat hij als leidinggevende kracht in zijn leven aanvaardt.

De vrijmetselaar ziet zichzelf symbolisch als ruwe steen, een steen die bewerkt moet worden om een plek – zijn plek – in de samenleving in te nemen. Een samenleving die hij ziet als een te voltooien bouwwerk

Minimaliseren