Kennismaken?

Wilt u meer weten van de vrijmetselarij of u wilt weten hoe u lid kunt worden dan kunt u contact opnemen met de commissie van voorlichting : info.loge033@vrijmetselarij.nl

Informatie over de vrijmetselarij in de pers (omgeving Zwolle):

- 'Ik krijg wel eens het woord sekte naar mijn hoofd geslingerd' Dit is een informatief artikel geschreven door een journalist.

- RTVOost.nl/radio  Het Radioprogramma waarin (na ongeveer 34 minuten) het vraaggesprek begint over de Vrijmetselarij.

 

 

Inloopochtend

De commissie van voorlichting van de Zwolse vrijmetselaarsloges organiseert iedere tweede zondag van de maand een inloopochtend van 11:00 tot 13:00 uur in het loge gebouw Bloemendalstraat 11 te Zwolle.

Het kan zijn dat u nieuwsgierig bent naar de vrijmetselarij in het algemeen of dat u wilt onderzoeken of het lidmaatschap van de vrijmetselarij iets voor u is. U kunt al dit soort vragen onder het genot van een kopje koffie of thee met een of twee vrijmetselaren bespreken.

 

Het staat u geheel vrij uw partner of een andere belangstellende mee te nemen. Het is niet nodig om u aan te melden voor de inloopochtend. Aanmelden via e-mail stellen wij op prijs indien u met meerdere personen denkt langs te komen.

ZIE DAARTOE DE AGENDA OP HET OPENBARE DEEL VAN DEZE WEB SITE !

 

Past de datum van de inloopochtend u niet of u wilt een individueel gesprek, meldt u aan voor een afspraak via e-mail: info.loge033@vrijmetselarij.nl
Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

 

De kosten?

- Het jaarlijkse lidmaatschap van de Vrijmetselarij en Fides Mutua bedraagt € 336,- (2017/18).

- Er geldt een eenmalig entree-bedrag van € 120,-  

- Tijdens de bijzondere avonden is er meestal een broedermaal. De kosten hiervan worden door de aanwezige broeders gezamenlijk betaald. 

- Tijdens de loge avonden zijn consumpties tegen lage kosten verkrijgbaar. 

- Leden van een andere Loge kunnen ook buitengewoonlid worden van Fides Mutua. De kosten hiervan bedrag € 25,- per jaar. 

 

ANBI

De vrijmetselarij heeft een ANBI erkenning (algemeen nut beogende instelling). Zie www.vrijmetselarij.nl/ANBI-Info 

ANBI informatie van de vereniging Loge Fides Mutua:

- De jaarcijfers kunt u vinden op het volgende internetadres. www.vrijmetselarij.nl/Portals/0/Anbi/ANBI_033.pdf
- Het beleidsplan vindt u op: www.vrijmetselarij.nl/Vrijmetselarij-o/Pagdepot/Doel-missie-en-beleidsplan

 

Avond voor belangstellenden

Een of twee maal per jaar organiseren de Zwolse vrijmetselaarsloges een avond voor belangstellenden. U kunt geheel vrijblijvend kennis maken met een loge, een indruk krijgen van de bijzondere wijze van werken en de sfeer van een loge proeven.  ZIE DAARTOE DE AGENDA OP HET OPENBARE DEEL VAN DEZE WEB SITE !

Tijdens deze avond kunt u kennismaken met de wijze waarop de reguliere bijeenkomsten in de loge worden gehouden en is er gelegenheid om kennis te maken met leden van onze loge. Er zal een inleiding door een van de leden worden gehouden (het bouwstuk), gevolgd door een ronde vragen (de comparitie, waarin u van harte mag meedoen). Na afsluiting van het formele gedeelte praten we verder met en drankje.

De avond voor belangstellenden begint om 20:00h. U bent van harte welkom vanaf 19:30h in het loge gebouw Bloemendalstraat 11 8011PJ in Zwolle.
Deze avond is alleen toegankelijk voor mannen. Hoewel niet strikt noodzakelijk stellen wij uw aanmelding op prijs als u van plan bent om te komen.

 

Namens de Commissie Voorlichting van de Vrijmetselarij te Zwolle, info.loge033@vrijmetselarij.nl