Minimaliseren

De "Dag van de Vrijmetselarij"

 

Op zaterdag 14 september 2019 vond de  'Dag van de Vrijmetselarij' plaats. 

-----

Deze landelijke dag  heeft tot doel om  geïnteresseerden kennis te laten maken met de vrijmetselarij. Deze dag valt de laatste tijd samen met de "Open Monumentendag" welke in het tweede weekend van september is. (zie ook: www.openmonumentendag.nl). Door ons te bezoeken kunt u beide combineren. Immers het logegebouw is ook een oud pandje en valt onder 'Beschermd stadsgezicht'.

Voor de regio "Voorne-Putten/Rozenburg" vindt "de Dag van de Vrijmetselarij" plaats in het logegebouw in Brielle. Iedereen is welkom die geïnteresseerd is in de vrijmetselarij en er eens wat meer over wil horen. Daaronder vallen dus zeker ook de partners.

De opzet van deze dag is om kennis te maken met de leden van de twee Loges (L' Aurore en Arauna) in Brielle, het logegebouw en de manier waarop wij met elkaar omgaan. Verder wordt er een korte lezing gegeven over de vrijmetselarij. Ook wordt er een  rondgang door het fraaie gebouw gegeven met toelichting over de diverse symbolen die tijdens de ritualen gebruikt worden. U krijgt in die tussentijd uiteraard alle gelegenheid tot het stellen van vragen (en het krijgen van een uitgebreid antwoord.

Het adres van het logegebouw is:  Nieuwstraat 21/23, 3231AK Brielle. Wilt u weten hoe daar te komen en waar u mogelijk kunt parkeren, zie dan op deze website de pagina: 'contact' --> 'adressen' --> Waar komt de Loge L' Aurore samen?  (U kunt ook aanklikken op deze link).