De dag van de Vrijmetselarij

Minimaliseren

 

De "Dag van de Vrijmetselarij". Dit is een door de Orde van Vrijmetselaren in Nederland georganiseerde landelijke dag die samenvalt met de landelijke "Open Monumentendag". Immers de meeste loges hebben oude panden, vaak monumenten. Het Brielse logegebouw valt onder z.g. beschermd stadsgezicht.  Alle Nederlandse loges doen aan deze dag mee.

Dit jaar viel de dag voor de vrijmetselarij op zaterdag 14 september 2019 (zie ook onder actueel en bij de startpagina).

Voor de regio "Voorne-Putten/Rozenburg" valt de "Dag van de Vrijmetslarij" gewoonlijk op een zaterdag (de tweede zaterdag van september) in het logegebouw in Brielle. Het gebouw gaat meestal open om 12.00 uur en sluit rond 17.00 uur. Het adres van het logegebouw is: Nieuwstraat 21/23, 3231AK Brielle. Wilt u weten hoe daar te komen en waar u mogelijk kunt parkeren, zie dan op deze website de pagina: 'contact' --> 'adressen' --> Waar komt de Loge L' Aurore samen?  (U kunt ook aanklikken op deze link).

Iedereen is welkom die geïnteresseerd is in de Vrijmetselarij en er eens wat meer over wil horen. Daaronder vallen dus zeker ook de partners.

De opzet van deze "Open-dag"  is om kennis te maken met de leden van de twee Loges (L' Aurore en Arauna) in Brielle, het logegebouw en de manier waarop wij met elkaar omgaan. Verder wordt er een korte lezing gegeven over de Vrijmetselarij. Ook wordt er een  rondgang door het fraaie gebouw gegeven met toelichting over de diverse symbolen die tijdens de ritualen gebruikt worden. U krijgt in die tussentijd uiteraard alle gelegenheid tot het stellen van vragen (en het krijgen van een uitgebreid antwoord).en wordt in de Tempel (de Werkplaats) een idee gegeven wat ritualen en symbolen zijn en wat de werking ervan is.