Lezing 14 oktober 2017 in de Sjoel in Brielle door dr. Ton de Kok

Minimaliseren

Lezing: "Wat is God, een vraag voor moderne mensen". 

Wat is God? gaat over niets minder dan het wereldraadsel. Waarom is er iets? En niet niets? En waar komt dat iets dan vandaan? Uit een oerknal? Was er een eerste oorzaak? Was dat de natuur? Een schepper? God? En bemoeit die zich er nog mee? Zullen we daar ooit via de rede achter komen? Of zal het – een frustrerend idee – wel altijd ons verstand te boven blijven gaan? En waarom worstelen ook in onze verlichte tijden zelfs de slimste filosofen, wetenschappers en schrijvers nog zo met het concept God? Is de mens inderdaad onverbeterlijk religieus?  

Gevoed door zijn veelkleurige levenservaring geeft Ton de Kok een boeiend beeld van de bestaansworsteling van filosofen, schrijvers, wetenschappers en kunstenaars met de vraag “Wat is God”. 

 

Ton de Kok is gepromoveerd in de geesteswetenschappen, oud-marinier, voormalig lid van de Tweede Kamer en tegenwoordig docent godsdienstfilosofie op een middelbare school in Amsterdam. Hij mengt zich regelmatig in het publiek debat op de opiniepagina's van de landelijke dagbladen. 

De lezing heeft plaats gevonden om 14.00 uur op zaterdag 14 oktober 2017 in de Sjoel van Brielle, Turfkade 16, Brielle (dichtbij de HEMA). Zaal open vanaf 13.30 uur. Toegang gratis. De zaal van de Sjoel heeft een capaciteit van circa 60 aanwezigen, vooraf aanmelden wordt daarom aanbevolen. U kunt dit bij: woutvankeulen@upcmail.nl of secretaris.loge009@vrijmetselarij.nl. 

De lezing was een succes. Ruim 60 belangstellenden waren er. De sfeer was goed met het geinteresseerde publiek. 

Deze lezing werd mede georganiseerd door de loge Arauna te Brielle en de loge de Waterspiegel ("VrijMetselarij voor Vrouwen Nederland" (VmVnl.nl))Deze pagina is bijgewerkt op: 20 januari 2018.