Lezing 4 november 2016

Minimaliseren

Het verloren symbool in Brielle. 

De lezing heeft inmiddels plaatsgevonden op 4 november 2016 in de voormalige Sjoel in Brielle. De lezing was toegankelijk voor iedereen en werd druk bezocht. Er waren 66 mensen aanwezig. Het was bijzonder gezellig. En de spreker, broeder Paul Marselje de voorlichter van de Orde van Vrijmetselaren hield een prima lezing welke hij afsloot met enkele luisterlieden van hoog niveau. Alle aanwezigen gingen voor 23.00 uur goed gestemd naar huis. Hieronder volgt de oorspronkelijke aankondiging.

Dan Brown's roman "Het verloren symbool" gaat vooral over de vrijmetselarij. Miljoenen exemplaren gingen er van het boek wereldwijd over de toonbank. Vrijmetselarij wordt daardoor weer in het middelpunt van de belangstelling geplaatst, want de broederschap is het decor en speelt eigenlijk zelfs een hoofdrol in de roman. Ook in Brown's eerdere bestseller 'De Da Vinci Code' speelde de vrijmetselarij al een rol. Maar wat is het geheim, dat de leden bewaren en wat is het verloren symbool? Wat is er in Dan Brown's boeken waar en wat is er niet waar?

Ook in Brielle zijn vrijmetselaarsloges. Wat gebeurt daar en wat voor soort mensen zijn er lid?

Door aan de hand van het boek in de wereld van Dan Brown te duiken komt u tijdens de lezing meer te weten over de feiten en mysteries van de vrijmetselarij.

Tijdens en vooral na de lezing is er uitgebreid gelegenheid tot het stellen van vragen.

De Paul Marselje in de Sjoellezing zal plaatsvinden om 20.00 uur op vrijdag 4 november 2016 in de Sjoel van Brielle, Turfkade 16, Brielle. De toegang is gratis. U kunt reserveren via woutvankeulen@upcmail.nl of wimcoboer@gmail.com. Vooraf reserveren wordt aanbevolen om zeker te zijn van een zitplaats want vol is vol.

Voor geïnteresseerden in de vrijmetselarij is op vrijdag 18 november een 'Open Huis' in het logegebouw: Nieuwstraat 23, Brielle. Er zal een uitgebreide uitleg gegeven worden tijdens de rondleiding. Ook zal er een korte lezing gegeven worden over de vrijmetselarij en de loge. Op alle vragen zal antwoord gegeven worden. Kom dus eens langs en breng je partner mee. Gaarne van te voren aanmelden via: secretaris.loge009@vrijmetselarij.nl.

 

De foto hier links is genomen tijdens de druk bezochte lezing.                       De foto rechtsboven is van de omslag van het boek van Dan Brown.