Minimaliseren

De sfeer in de Loge L' Aurore

De sfeer in de Loge zal door een ieder anders worden ervaren. Enkele van de woorden die bijna iedereen zal kunnen gebruiken zijn: geborgenheid, warmte, geestelijk bijtanken, ontspannen, stijlvol, sociaal. De beschaafde en respectvolle wijze waarop wordt gecommuniceerd, maakt de Loge tot een plek waar het samenkomen op de vrijdagavond een vorm van onthaasten uit de drukke maatschappij wordt. Een moment om tot rust te komen. Maar ook om over je eigen gedachten en opinies eens na te denken. Te toetsen aan die van anderen.

Naast het bespreken van "serieuze" zaken heerst er in de loge een plezierige sfeer mede door de gesprekken tussen de zo verscheiden leden.

De deur is open vanaf 19:30 uur. De avond begint om 20.00 uur en rond 22.15 uur eindigt de formele bijeenkomst, waarna informeel wordt na-geborreld. De laatste broeders zijn meestal omstreeks 23:00 uur vertrokken.

Regelmatig worden door enkele leden bezoeken gebracht aan andere loges of komen gasten van andere loges bij de Loge L' Aurore langs. Dit heet visiteren: een visite afleggen. Hoewel elke loge werkt volgens een overeengekomen Nederlands rituaal, waardoor een "eenheidsworst" zou kunnen ontstaan, is er voldoende ruimte in de ritualen om toch tot verschillen in karakter en sfeer tussen de loges te komen. Dat maakt het bij elkaar op bezoek gaan (visiteren) zo interessant.

Ondanks zoveel overeenkomsten is elke loge uniek.