Menu: Mozaiek

Minimaliseren

Loge Mozaiek

Vrijmetselarij voor Amstelveen en omstreken

Minimaliseren

Het leven is een reis


Het is de kunst er zo veel mogelijk uit te halenHoe kun je dat doen?


Dat kun je doen met vrijmetselarij. Vrijmetselarij is gericht op de ontplooiing van de mens tot een in geestelijke vrijheid denkende persoonlijkheid.
Een vrijmetselaar is nieuwsgierig en zoekt zelf naar waarheid. Hij heeft een open geest en luistert naar de mening van anderen.Niemand krijgt een goed leven zomaar in de schoot geworpen. Dat gaat met vallen en opstaan. De vrijmetselarij leert je om zelf het heft in handen te nemen en je eigen leven te sturen en richting te geven.
Naast het verwerven van kennis en inzichten die nuttig zijn in het dagelijks leven, vormt broederschap het belangrijkste element van de vrijmetselarij.Loge MozaïekMozaïek is een kleine maar zeer actieve loge. De leden vormen samen een hechte broederschap. Bij ons samenzijn staat, naast gezelligheid, de wens voorop samen te werken aan onze groei als mens. Een belangrijk symbool voor ons is de onbewerkte steen die wij bewerken en proberen in te passen in het groter geheel. De steen zijn wij, het groter geheel is de samenleving.Wij verschillen qua leeftijd, achtergrond en beroep. Dat maakt het boeiend om van elkaar te leren en ervaringen met elkaar te delen. Dit doen wij bijvoorbeeld tijdens het voordragen van lezingen: de ‘bouwstukken’. Onderdelen van onze levenservaring of levensvraagstukken worden dan in discussie met elkaar besproken en uitgediept. Dit gebeurt in vertrouwen en met respect voor elkaars mening.

ANBI

Kamer van Koophandel: 40530823
RSIN Registratie: 81660394
Vereniging voorzitter: G.H. Hagedoorn
Vereniging Secretaris: M. Strootman
Vereniging Thesaurier: A. van Keulen

Klik hier voor de website van de loge...

Het doel van de vereniging kunt u vinden op onze Orde website
Het actuele beleidsplan kunt u vinden op onze Orde website
De actuele baten en lasten van de loge kunt u hier vindenGa hier naar de website van Loge Mozaïek

(U verlaat de website vrijmetselarij.nl)