Openbare Activiteiten

Openbare Activiteiten

Altijd al eens bij ons binnen willen kijken? Gewoon om te kijken wat we doen of misschien zelfs geïnteresseerd in een lidmaatschap? We organiseren regelmatig openbare activiteiten waarbij iedereen welkom is om kennis te maken met ons en met het fenomeen Vrijmetselarij.

Voor alle avonden geldt: (tenzij anders aangegeven) de deur is open om 19.30 uur, en we beginnen stipt om 20.00 uur. Er is altijd volop gelegenheid voor vragen en/of een goed gesprek. Als u wilt komen, meldt u zich dan aan via e-mail: info.logo040@vrijmetselarij.nl

 

Wat komt er?

agenda werkjaar 2018-2019

Het programma is op dit moment nog niet bekend. 

Open Monumentendag 2018

In verband met verbouwingswerkzaamheden lukt het ons helaas niet om dit jaar mee te doen aan de Open Monumentendag op zaterdag 8 september. 

Wat is er geweest?

donderdag 7 juni - Gastspreker historicus Wiebe Dooper

Wiebe Dooper vertelt over zijn werk als historicus. In zijn verhaal staan twee door hem geschreven publicaties centraal: De joden van Bolsward (1993) en Sneek in de 20ste eeuw (2006). Dooper spreekt met name over de praktische gang van zaken van het historisch onderzoek, zoals maandenlange werkzaamheden in een archiefkelder. Ook anekdotes en emotionele aspecten van bijzondere ontmoetingen, passeren de revue.

Opvallend is dat de uitgave over de joodse gemeente van Bolsward (1786-1911) in 1993 nauwelijks aandacht kreeg in de media, terwijl dat in 2006 wel het geval was met het geschiedkundige boek over de Waterpoortstad. De historicus uit Sneek geeft de aanwezigen daarover helderheid.  

De deur is open om 19.30, de lezing start om 20.00 uur. We vragen per bezoeker een bijdrage van € 5,-, dit is inclusief koffie/thee met wat lekkers en een drankje achteraf.  Aanmelden via info.loge040@vrijmetselarij.nl

woensdag 30 mei - Gastspreker Marieke Vinckers bij CAL

Meer info zie www.logecalsneek.nl 

donderdag 24 mei - Gemengde Vrijmetselarij

Vrijmetselarij alleen voor mannen? Nee hoor, mannen en vrouwen kunnen ook samen vrijmetselarij beoefenen. Karin Scholten, voorlichtster van de gemengde loge Fiat Lux in Leeuwarden zal uit de doeken doen wat dit betekent: Vrijmetselarij voor vrouwen en mannen samen. Naast het inhoudelijke gedeelte is er ruime gelegenheid voor het stellen van vragen en het bezichtigen van het unieke gebouw aan de Looxmagracht.

De toegang is gratis, vanaf 19.30 zijn de deuren open. Belangstellenden kunnen zich aanmelden via info.loge040@vrijmetselarij.nl

zaterdag 28 april - manifestatie 200 jaar Vrijmetselarij in Sneek

In het kader van het 200-jarig bestaan van vrijmetselaarsloge CRPC organiseren we in de Doopsgezinde Kerk in Sneek een bijzondere activiteit. Op het programma staat de presentatie van het boek ‘Het Juweeltje van Sneek’, de opvoering van het Rituaal 2068 en muziek van Franz Liszt. Aanvang 13.30 uur, inloop vanaf 13.00 uur. Iedereen is welkom, de entree is gratis.

donderdag 22 maart - open avond

Onder andere een open comparitie, gedachtenwisseling en rondleiding door de werkplaats staan op het programma.

woensdag 21 maart - open avond bij Loge CAL

Onder andere een open comparitie, gedachtenwisseling en rondleiding door de werkplaats staan op het programma. Meer info: www.logecalsneek.nl

dinsdag 20 februari - Vrijmetselaarslezing

De jaarlijkse vrijmetselaarslezing in Sneek wordt in 2018 verzorgd door Willem Glaudemans. Glaudemans is schrijver en houdt lezingen over onderwerpen rond universele spiritualiteit, bewustzijn en creatie. Hij is o.a. bekend geworden als vertaler van Een Cursus in Wonderen. 

Locatie: Zuiderkerk Sneek, Rienck Bockemakade 7, aanvang 20.00 uur
Toegang: € 10,00 incl. koffie/thee in de pauze (t/m 18 jaar gratis)

In verband met de organisatie dienen geïnteresseerden zich vooraf aan te melden bij: info.loge277@vrijmetselarij.nl

donderdag 25 januari - Gastspreker Ids Willemsma

Byldzjend Keunstner Ids Willemsma houdt een bouwstuk (dat is vrijmetselaarstaal voor lezing) waarna er een interactieve gedachtewisseling tussen de spreker en de aanwezigen zal zijn. De lezing is toegankelijk voor iedereen; man, vrouw, jong, oud, vrijmetselaar of niet-vrijmetselaar: wees welkom! We vragen per bezoeker een bijdrage van € 5,-, dit is inclusief koffie/thee met wat lekkers en een drankje achteraf.

woensdag 15 november - open avond bij Loge CAL

Onder andere een open comparitie, gedachtenwisseling en rondleiding door de werkplaats staan op het programma. Meer info: www.logecalsneek.nl

donderdag 27 oktober - gastspreker Lutz Jacobi

klik hier voor een verslag van deze bijeenkomst
Lutz Jacobi houdt voor ons als gast een bouwstuk (dat is vrijmetselaarstaal voor lezing) met het thema 'Democratie'. Hierna is er een interactieve gedachtewisseling tussen mevrouw Jacobi en de aanwezigen. De lezing is toegankelijk voor iedereen; man, vrouw, jong, oud, vrijmetselaar of niet-vrijmetselaar: wees welkom! We vragen per bezoeker een bijdrage van € 5,-, dit is inclusief koffie/thee met wat lekkers en een drankje achteraf.

donderdag 12 oktober - open comparitie 'Moet alles kunnen wat medisch mogelijk is?'

In deze open comparitie zijn ook niet-vrijmetselaren welkom om samen met ons een dialoog aan te gaan over het onderwerp 'moet alles kunnen wat medisch mogelijk is?'