Menu: Gamma > Nieuws
English (United States)Nederlands (Nederland)

Logo.gifLoge Gamma

Loge no. 262 van de Orde van Vrijmetselaren onder het Grootoosten der Nederlanden

Text/HTML

Minimize

Nieuwspagina  Loge "Gamma – No. 262"
 

"Het is niet de waarheid die iemand bezit, of die hij denkt te bezitten die hem waardevol maakt, maar de moeite die hij doet om die waarheid te verwerven."                                          G.E. Lessing (1729 – 1781)

Nieuws en relevante Literatuur

Zie hieronder!!

Text/HTML

Minimize

 

Text/HTML

Minimize

In 2006 bestond de Orde van Vrijmetselaren onder het Grootoosten der Nederlanden, de overkoepelende organisatie van de vrijmetselaarsloges, al weer 250 jaar. Daarmee is het, op enkele van die vrijmetselaarsloges na, één van de oudste verenigingen in Nederland. Ook in Amstelveen en de regio rond ons logegebouw zullen enkele (openbare) activiteiten plaatsvinden die herinneren aan dat feit.
In het "Muziekgebouw aan 't IJ" was van 17-09-2006 t/m 30-09-2006 dagelijks tussen 10:00 uur en 22:00 uur een virtuele presentatie over de vrijmetselarij. Leden van onze loge waren aanwezig op maandag 25-09-2006.
Op zaterdag 7 oktober en zondag 8 oktober 2006, tussen 11:00 uur en 17:00 uur, was ons logegebouw in Amstelveen geopend voor belangstellenden die dan met Vrijmetselaren van gedachten konden wisselen. Ook vrouwelijke 'vrijmetselaren' van de zogenoemde 'orde der weefsters' zijn voor dames present geweest. Het plan is om in ieder geval op één dag in het najaar van 2007 dit wederom te verzorgen.
Op 21-10-2006 heeft het 'Jazz Orchestra of the Concertgebouw' (onder leiding van Henk Meutgeert) in het 'Muziektheater aan het IJ' muziek van (jazz-)componisten ten gehore gebracht.
'Het (Amstelveens symphonie) Orkest' zou in de Schouwburg Amstelveen een Klassiek concert verzorgen met muziek van maçonnieke componisten. Door omstandigheden heeft de organisatie dit helaas moeten afgelasten.

Te zijner tijd zullen via deze pagina ook andere activiteiten bekend gemaakt worden.

 

Text/HTML

Minimize