Menu: Agenda

Image

Minimaliseren
Loge Het Schietlood

Text/HTML

Minimaliseren

Arbeidstafel

Het maandelijkse programma van de loge Het Schietlood, de arbeidstafel, is erg overzichtelijk.

De bijeenkomsten zijn uitsluitend toegankelijk voor vrijmetselaren: leden van de eigen loge of van andere Nederlandse of buitenlandse loges, waarmee betrekkingen worden onderhouden.
De bijeenkomsten beginnen om 20 uur en worden doorgaans gehouden in het Haagse Logegebouw, 2e Sweelinckstraat 131, 2517GW Den Haag. Aan de leden van de Haagse loges wordt maandelijks het programma voor de komende maand voor alle 14 loges per post toegestuurd.

Iedere 2e dinsdag van de maand is er om 20 uur een ’bouwstuk’, een soort lezing, gevolgd door een gesprek over de inhoud van dat bouwstuk. Daarna is er voor wie dat wil een sociëteitachtig samenzijn. Alle aanwezigen komen in ‘tenue de ville’.


Ieder 4e dinsdag van de maand is er een bijeenkomst in de tempel. Alle aanwezigen komen in rokkostuum of in smoking. De bijeenkomst is georganiseerd rond een inwijding, een bevordering of meesterverheffing, een herdenking of een feestelijke bijeenkomst. Na afloop is er een diner en voor wie dat wil daarna een sociëteitachtig samenzijn.


Een paar keer per jaar komt er een 5e dinsdag in de maand voor. Dan komen de leden van de loge Het Schietlood in gezellige kleine groepjes bijeen in eigen huiskamers voor vaak verrassende discussies.
Tijdens de zomerpauze wordt dezelfde dinsdagavondcyclus maar dan vanaf 17 uur in de vorm van een gezellige borrel doorgezet op het terras van De Posthoorn in het centrum van Den Haag.