Menu: Home

Home

Minimaliseren

OPEN AVOND 9 OKTOBER

Vrijmetselaarsloge "Le Préjugé Vaincu"

Hierbij nodigen wij u van harte uit om kennis te maken met de manier waarop wij als Vrijmetselaren op elke dinsdagavond in onze Loge bijeen zijn.

Tijdens deze open avond ontmoeten we elkaar en luisteren we naar de inbreng van een van onze leden. Ook zijn nu en dan sprekers van andere loges bij ons te gast. Voor zo’n enigszins aangepaste comparitie (zo noemen wij onze bijeenkomsten) nodigen we u bij deze uit.

U bent op dinsdagavond 9 oktober 2018 om 19:30 uur daartoe van harte welkom bij onze Loge. Het verplicht u overigens werkelijk tot niets!

Op deze avond zullen wij een aantal facetten van de vrijmetselarij aan u presenteren en daarover met elkaar van gedachten wisselen. Aan de orde komen bijv. de volgende thema’s: “Vrijmetselaar zijn, hoe doe je dat?”, “Werken met symbolen” en “Broederschap, een sterk verbond”. Na afloop is er gelegenheid elkaar te ontmoeten in onze sfeervolle kelder en, indien u dat wenst, contacten te leggen.

Wij stellen het zeer op prijs stellen als u dan onze gast wilt zijn.

Wilt u uw komst even melden bij: secretaris021@gmail.com

-------------


Welkom bij de Vrijmetselaarsloge
"Le Préjugé Vaincu"

De Vrijmetselaarsloge "Le Préjugé Vaincu" is één van de twee vrijmetselaarsloges te Deventer ressorterend onder het Grootoosten der Nederlanden.

De vrijmetselarij biedt mannen van deze tijd een methode om te komen tot persoonlijke zingeving en bepaling van hun plek in de samenleving.   

 

Le Préjugé Vaincu draagt het rangnummer 21 van de Orde van Vrijmetselaren. De loge is opgericht in 1784 en is daarmee de op één na oudste vereniging van Deventer.

Op 1 januari 2018 telde onze loge 49 leden.