Nieuws

Event date: 22-5-2024 20:00 - 22:30 Export event
Vlaardingen / Rotterdam, woensdag 22 mei: Dan Brown en het geheim van de vrijmetselarij

Vlaardingen / Rotterdam, woensdag 22 mei: Dan Brown en het geheim van de vrijmetselarij

woensdag 22 mei, 20 uur (deur open 19:30)
Loge Delta, van Vollenhovenstraat 35 in Rotterdam, vlakbij de Erasmusbrug

In de parkeergarage aan de Van Vollenhovenstraat 5G (APCOA parking; 2,50 per uur) is altijd voldoende plek op woensdagavonden.
toegang 5 euro (incl. koffie en thee)
aanmelden: klik hier en mail

Wat is dat toch, vrijmetselarij? En neem de boeken van Dan Brown: De Da Vincicode, Het verloren symbool en Oorsprong: Drie boeken met een relatie tot die eeuwenoude broederschap. Hoe zit dat met die schrijver en met die vrijmetselarij?

Dan Brown schrijft er vaak over. Maar wat gebeurt in de loges? En wat voor soort mensen zijn er lid? In 'Het verloren symbool' van Dan Brown is de vrijmetselarij een hoofdrolspeler. Ook in de 'Da Vinci Code' was er een belangrijke rol voor vrijmetselaren. In het latere boek van Brown 'Oorsprong' stelt hij opnieuw de vragen die vrijmetselaren bezighouden: Waar kom ik vandaan; waar ga ik heen?'

Wat is het geheim dat de leden van de broederschap bewaren en wat is het verloren symbool? Welke rituelen zijn er? Paul Marselje kan het uitleggen. Hij vertelt in de lezing behalve over Dan Brown ook over de inhoud, rituelen, achtergrond en de geschiedenis van de vrijmetselarij.

De spreker
Marselje is meester-vrijmetselaar en oud-voorzittend meester van een vrijmetselaarsloge. Hij zat lange tijd in het hoofdbestuur van Orde van Vrijmetselaren in Nederland en is lid van de Schotse Ritus, die in ‘Het Verloren Symbool’ van Dan Brown zo’n belangrijke rol speelt. Marselje was ook lid van de landelijke werkgroep ter bestudering van vrijmetselaarsrituelen en was langdurig voorzittend meester van een vrijmetselaarskapittel in de ‘Orde van de Hoge Graden’. Hij werd enige tijd geleden uitgenodigd om in Londen bij de Britse presentatie door Dan Brown van diens boek ‘Inferno’ te zijn.\

Muziek
Marselje is een ervaren verteller. In het dagelijks leven is de oud-wethouder van Haarlem voorzitter van een uitgeverij en van een artsen- en een kunstmarktenorganisatie. In 2015 gaf hij weer toe aan een oude liefde, de muziek. Als singer-songwriter kende hij qua aandacht zijn beste tijd in de zeventiger jaren. Hij keerde in 2014 terug met een nieuw, vierde album ‘Een ander gezicht’. Hij is medeauteur van ‘Where do you go to my lovely’, een wereldhit uit de late zestiger jaren van de vorige eeuw.

Print

Theme picker

Brochure over vrijmetselarij

Brochure over vrijmetselarij

Tijdschrift Augustus 2023

Tijdschrift Augustus 2023

Tijdschrift Augustus 2022

Tijdschrift Augustus 2022

Tijdschrift Augustus 2021

Tijdschrift Augustus 2021

Tijdschrift Augustus 2020

Tijdschrift Augustus 2020

Tijdschrift Augustus 2019

Tijdschrift Augustus 2019

Speciale uitgave

Speciale uitgave

300 jaar Vrijmetselarij

300 jaar Vrijmetselarij