• Vrijmetselarij bijeenkomst

Event date: 30-1-2023 19:30 - 22:00 Export event

Haarlem: Open avond Loge Ad Lucem et Pacem

maandag 30 januari, 20 uur (zaal open 19.30)

De Haarlemse maandagloge Ad Lucem et Pacem houdt op 30 januari een open avond voor iedereen die wat meer wil weten van de vrijmetselarij.

Vrijmetselaren staan voor vrijheid. Zij streven naar een betere wereld en beseffen, dat zij daarvoor vooral ook zelf een beter mens moeten worden. Ieder moet daarvoor zijn eigen weg volgen, zonder dogma’s. Die kent de vrijmetselarij niet. Wel helpen vrijmetselaren elkaar bij dat streven. Bijvoorbeeld door zich te oefenen in een zuivere omgang met elkaar. Daarbij maken ze ook gebruik van symbolen en rituelen. Die helpen de vrijmetselaar voor zichzelf een beeld te vormen van zijn herkomst en zijn bestemming en dus ook van wat hem te doen staat.

Tijdens deze open avond kunnen belangstellenden een kijkje in de keuken nemen: ervaren hoe een samenkomst van vrijmetselaren verloopt en iets van de bijzondere sfeer proeven. Ook is er volop ruimte voor vragen en ontmoetingen met vrijmetselaars. Het is bovendien een unieke gelegenheid om een kijkje te nemen in het monumentale pand, inclusief de werkplaats.

Ad Lucem et Pacem is een mannenloge. Maar ook vrouwen zijn van harte welkom op de open avond. Want er zijn ook gemengde vrijmetselaarsloges en er zijn enkele vrouwenloges in oprichting.

Wie wil weten wat de vrijmetselarij hem of haar te bieden heeft is welkom op 30 januari tijdens de open avond van Ad Lucem et Pacem. Het adres is Ripperdastraat 13, Haarlem. De deuren gaan om 19:30 open en om 20.00 uur start de bijeenkomst.

Voor aanmelden en nadere informatie: voorlichter@logeadlucemetpacem.nl.

Print

Theme picker

Brochure over vrijmetselarij

Brochure over vrijmetselarij

Tijdschrift Augustus 2022

Tijdschrift Augustus 2022

Tijdschrift Augustus 2021

Tijdschrift Augustus 2021

Tijdschrift Augustus 2020

Tijdschrift Augustus 2020

Tijdschrift Augustus 2019

Tijdschrift Augustus 2019

Speciale uitgave

Speciale uitgave

300 jaar Vrijmetselarij

300 jaar Vrijmetselarij