• Vrijmetselarij bijeenkomst

Alle bijeenkomsten zijn tot nader order afgelast

Event date: 14-9-2019 10:30 Export event

Open Dag van de Vrijmetselarij

Open Dag van de Vrijmetselarij

Zaterdag 14 september 2019

vanaf 10:30 uur tot 16:00 uur

in Logegebouw Moed en Volharding

Esstraat 43a te Assen

www.vrijmetselarij.nl 

Op zaterdag 14 september houdt de Asser vrijmetselaarsloge tussen 10:30 en 16:00 uur een open dag aan de Esstraat 43A om iedereen  kennis te laten maken met de vrijmetselarij en wat vrijmetselarij in het dagelijks leven voor hen betekent.

Deze “Dag van de Vrijmetselarij” valt samen met de landelijke Open Monumentendag; het logegebouw is ook om die reden opengesteld. Binnen de vrijmetselarij heeft het “steenhouwen”, het werken aan de ruwe steen, in de loop der eeuwen plaatsgemaakt voor levensbeschouwelijk werken aan je eigen ruwe steen. Bouw- en licht symboliek zijn nog steeds, ook in onze tijd, de thema’s binnen de vrijmetselarij waarmee de leden zoeken naar persoonlijke groei om zo een bijdrage te leveren aan een betere maatschappij, gebaseerd op wederzijds respect. Vrijmetselaren noemen dit ook wel de arbeid in de Koninklijke Kunst, waarbij o.a. zingeving centraal staat. De vrijmetselarij biedt een plek voor alle mensen ongeacht hun religie, rang en stand, cultuur, kleur of taal.

Op deze Dag van de Vrijmetselarij willen de leden laten zien wat zich binnen de Asser loge afspeelt. De maçonnieke ruimtes, waarin de loge werkt, zijn deze dag voor het publiek geopend. Natuurlijk zijn er ook leden van de Asser loge aanwezig om u persoonlijk te woord te staan en uw vragen te beantwoorden. Ook zijn er vertegenwoordigers van onze loge Humaniteit te Meppel, van de gemengde loges, van de vrijmetselarij voor vrouwen en van de weefsters.

U kunt het logegebouw zaterdag 14 september bezoeken tussen 10:30 uur en 16:00 uur. Het gebouw staat aan de Esstraat 43a in Assen. Het is een unieke kans om kennis te komen nemen van de werkwijze van de vrijmetselarij, die voor velen een grote onbekende is. U bent van harte welkom!

Noot voor de redactie, niet voor publicatie:

Voor meer informatie en of bezoek vooraf aan ons logebouw

Dhr L. Aling                             tel : 0592-318755           Email:  l.h.aling@hetnet.nl

Dhr S. v. Marle                        tel:  050-4092939           Email:  sjoerdvanmarle@gmail.com

Loge Moed en Volharding.  Esstraat 43a 9401NT te Assen

Print

Theme picker

Brochure over vrijmetselarij

Brochure over vrijmetselarij

Tijdschrift Augustus 2019

Tijdschrift Augustus 2019

Speciale uitgave

Speciale uitgave

300 jaar Vrijmetselarij

300 jaar Vrijmetselarij