Welkom
Minimaliseren

 

Welkom op de website van de Vrijmetselaars Loge  "De Korenaar" te Emmen.

Op deze site willen wij u graag nader kennis laten maken met onze Loge in het bijzonder en de vrijmetselarij in het algemeen.
Voor nadere informatie over de loge kunt u de verschillende pagina's bekijken door een keuze te maken in het menu.

Informatie / Voorlichtingsavonden

Vrijmetselaarsloge De Korenaar in Emmen houdt op dinsdag 9 oktober en woensdag 24 oktober een Avond voor Belangstellenden. Op dinsdag 9 oktober vindt dit plaats om 20.00 uur in Hotel Ten Cate in Emmen, op woensdag 24 oktober in Museum Thijnhof in Coevorden, ook om 20.00 uur. Tijdens beide avonden kunnen belangstellenden en geïnteresseerden informatie opdoen over de hedendaagse Vrijmetselarij, zoals leden van Loge De Korenaar dit beleven. Er is alle ruimte voor vraag en antwoord, worden delen vertoond uit de IKON-documentaire ‘Mysterie van de Vrijmetselaars’ en is er genoeg leesvoer (om mee naar huis te nemen). Allicht ontbreken een hapje en een drankje niet. 

Vrijmetselarij? 
De vrijmetselarij biedt zoekende mensen in een vertrouwde omgeving een zingevingmethode die met behulp van rituelen en symbolen leidt tot zelfontplooiing, broederschap en daardoor een betere samenleving: “Freemasonry is a peculiar system of morality, veiled in allegory and illustrated by symbols.” Maar dan zonder dogma’s; iedereen kan Vrijmetselarij op zijn eigen manier beleven en invullen.

     Klik op de afbeelding voor een download van deze speciale editie van de Vrijmetselaar