Logo.gifLoge Eemland

No. 148

Loge Eemland

Minimaliseren

Welkom

Eemland is een van oorsprong Baarnse vrijmetselaars loge. Nog steeds zijn veel leden uit Baarn afkomstig maar ook uit Soest en Amersfoort. Wij komen bijeen in Amersfoort om te werken aan onszelf. We worden verbonden doordat wij zoeken naar antwoorden op existentiële vragen.

Ieder mens zoekt op zijn eigen wijze naar antwoorden, wij doen dat volgens de methode van de vrijmetselarij. Vrijmetselarij is een methode om mensen te stimuleren bewust denkend in het leven te staan. Hierbij wordt gebruik gemaakt van symbolen en rituelen. Daarbij worden dingen doorgegeven die niet zo maar in woorden te vatten zijn.

In de praktijk betekent het dat vrijmetselaren proberen zichzelf als mens te verbeteren. Wij komen in de loge bijeen om daar met elkaar over te praten tijdens comparitie avonden of met elkaar de zoektocht te beleven tijdens de open loges, meer hierover vind je bij Bijeenkomsten

Met ongeveer 40 leden is Eemland een middelgrote Loge, welke zich kenmerkt door de enorme verbondenheid die de leden onderling voelen. De loge kent een verscheidenheid in leeftijd van dertigers tot en met tachtigers en achtergrond van haar leden. De leden gaan met veel respect met elkaar om en dit wederzijdse respect wordt ook gevoeld en gewaardeerd door onze gasten. Met al deze verscheidenheid is het zo bijzonder dat we de zoektocht naar antwoorden gemeen hebben. Loge Eemland mag met recht een broederschap genoemd worden.

Minimaliseren
Website van Loge Eemland: 
www.loge-eemland.nl