Vrijmetselaar worden

Bent u op zoek naar nieuwe antwoorden op oude vragen?

Zoekt u zingeving, verdieping en betekenis in het leven?

U zoekt een methode om uzelf te verbeteren en de ander te helpen?

Dan is de vrijmetselarij wellicht iets voor u. Kom eens langs!

 

De Orde van Vrijmetselaren onder het Grootoosten der Nederlanden is al sinds 1756 het gezicht van de erkende vrijmetselarij in ons land. Het lidmaatschap staat open voor iedere man van 18 jaar en ouder, ongeacht geloof, ras of geaardheid. Vrouwen kunnen lid worden van de Orde van Weefsters, Vita Feminea Textura, waarmee nauwe banden bestaan. Klik op het logo als u meer daarvan wilt weten. Dat geldt ook voor de Internationale Orde der Gemengde Vrijmetselarij, Le Droit Humain. In Gouda en Den Bosch bestaat sinds 2015 ook een loge alleen voor vrouwen.

Elders op deze site ziet u de lijst waarop de 150 bij ons aangesloten loges kunnen worden aangeklikt. Ook bij u is een loge in de buurt.

Als u overweegt lid te worden, neem dan contact op met een loge bij u in de buurt, die bijeenkomt op een avond die u past. Dan volgt een drietal gesprekken met leden van die loge, waarbij over en weer wordt gekeken of ‘het klikt’. Die zorgvuldigheid is nodig, want u wordt lid van een vereniging, waarvan de meeste leden hun leven lang lid blijven. Ook willen we misverstanden voorkomen: de loge is geen plaats om zaken te doen, of om te netwerken. Het is een plaats van verdieping van inzichten.

Een logelid zei: “Ik heb mensen ontmoet die ik anders nooit zou ontmoeten en ik heb het over onderwerpen gehad die ik met mijn beste vrienden niet zou bespreken”.

Lees ook de rubriek ‘veelgestelde vragen’.

Links naar Orde Portalen

OpenContent

 • Please go to Edit and press the [CROP] button for this mage :-)

  Missie


  De vrijmetselarij biedt zoekende mensen in een vertrouwde omgeving een zingevingsmethode die met behulp van rituelen en symbolen leidt tot zelfontplooiing, broederschap en daardoor een betere samenleving.
 • Please go to Edit and press the [CROP] button for this mage :-)

  Vitale broederschap


  In 1717 werd in Londen de eerste grootloge opgericht. Nederland volgde in 1734 en onze Orde werd zelfstandig in 1756. Broederschap in een verdeelde wereld, vrijheid van denken in religie en wetenschap. Een streven dat nog immer actueel is.
 • Please go to Edit and press the [CROP] button for this mage :-)

  Levenshouding voor vrije burgers


  Een levenshouding voor vrije burgers. In onze Orde ontmoeten mannen elkaar ongeacht geloof, ras of geaardheid. Durft u het aan?