• Welkom bij Loge Arauna in Brielle

    Welkom bij Loge Arauna in Brielle

Wat biedt de vrijmetselaarsloge Arauna u?

De loge biedt zoekende mensen in een vertrouwde omgeving een zingevingsmethode, die met behulp van rituelen en symbolen leidt tot zelfontplooing en broederschap en daardoor tot een betere samenleving.

De loge is onderdeel van een wereldwijde broederschap. Door de gedeelde ervaringen legt een vrijmetselaar gemakkelijk contact met leden van andere loges in binnen- en buitenland. Het contact met de eigen broeders in de loge is nog specialer. Een band voor het leven, met mannen die u wekelijks ziet en die u buiten de loge misschien nooit had leren kennen. Het verbreedt uw horizon.

 

Vrijmetselaren willen zorgen voor verbinding tussen mensen. Zij willen wegnemen wat verdeelt.De loge is een vertrouwde omgeving waar gesprekken over iets anders gaan dan geldzaken, sport en auto's. Men spreekt ook over ideeën en beleving. Dit alles zet je aan het denken. De loge-avonden worden ervaren als een rustpunt in een drukke werkweek. Er wordt goed naar elkaar geluisterd en altijd met respect voor elkaars mening. Door al die verschillende opvattingen krijg je automatisch meer inzicht in de huidige maatschappij.

 

Wat biedt de vrijmetselaarsloge Arauna u?