Minimaliseren

Gratis workshops "Wat is vrijmetselarij?"

Voor iedereen die meer wil weten over wat de vrijmetselaarsmethode inhoudt

Vrijmetselaars streven steeds meer naar openheid over wat hen bezighoudt. Eénmaal per jaar organiseert Loge De Drie Kolommen een openbare lezing. In aanvulling daarop organiseren wij nu workshops waarin wij nader ingaan op de vrijmetselarij als methode. De eerstvolgende is op 6 april aanstaande. Deelname aan deze workshop is gratis na aanmelding.

Tijdens deze workshop inventariseren wij eerst welke vragen er leven rond de vrijmetselarij om daarna aan de hand van die invalshoeken met elkaar in gesprek te gaan. Vragen die aan de orde kunnen komen zijn:

  • welke vragen houden je bezig?
  • waar ben je naar op zoek?
  • wat brengt je in beweging?
  • waar gaat die nieuwsgierigheid over?
  • hoe gaat een vrijmetselaar om met deze vragen?

Wij gaan uit van het principe dat vrijmetselarij een methode is. Een vraagstuk dat daarom tijdens de workshops ook aan de orde komt is: hoe werkt die vrijmetselaarsmethode? En is dat nog wel van deze tijd? Wat heeft dat te maken met levensbeschouwing, ethiek, bewustzijn en zingeving? En wat levert het op?

De uitkomsten van de gedachtewisseling worden aan het einde van de bijeenkomst geplaatst in de actualiteit van de religieuze, spirituele, sociale en culturele ontwikkelingen van vandaag de dag.

Intekenen voor de workshop op 6 april 2011 is nu mogelijk via onderstaand formulier. Het aantal deelnemers is beperkt tot twintig. De datum van de volgende workshop wordt binnenkort bekend gemaakt.

De avonden worden begeleid door Rien Heijdanus en/of Gert van den Burg, beiden lid van loge De Drie Kolommen.

Overige gegevens

Wanneer: woensdag 6 april 2011

Ontvangst: 19.45 uur

Aanvang: 20.00 uur

Einde: 22.00 uur

Waar: Oostmaaslaan 950, Rotterdam

Entree: gratis na aanmelden

Organisatie: De Drie Kolommen

Meer weten? Of aanmelden voor de avond? Gebruik het formulier hier onder:

Feedback

Minimaliseren

Your Contact Information

Your Feedback