Minimaliseren

Deze lezing werd eerder gehouden op 29 januari 2015

Op zoek naar wat verbindt, wat betekent dat?

Drie kolommen lezing 2015

Loge De Drie Kolommen organiseert op 29 januari haar jaarlijkse avond voor belangstellenden. Tijdens de Drie Kolommen Lezing gaan Rien Heijdanus en Gert van den Burg in op het thema ‘Op zoek naar wat verbindt, wat betekent dat?’ Deze avond staat open voor iedereen die meer wil weten over vrijmetselarij en is gratis toegankelijk. Na de inleidingen is er de mogelijkheid tot het stellen van vragen en het voeren van een gedachtewisseling. Ook is er de mogelijkheid om na afloop van de lezing een rondleiding te krijgen door het logegebouw waarin de Rotterdamse vrijmetselaars samen komen

Onderwerpen

Vrijmetselaren werken met behulp van symbolen en ritualen aan hun persoonlijke ontwikkeling. Deze symbolen en rituelen zijn door de traditie gegeven en worden door de individuele vrijmetselaar naar eigen inzicht geïnterpreteerd. De vrijmetselaar is steeds op zoek naar wat verbindt en tracht weg te nemen wat hen verdeelt. Vanuit deze principes draagt hij ook bij aan een betere samenleving. Deze principes zijn voor vrijmetselaren zo belangrijk dat ze zijn vastgelegd in het eerste artikel van hun beginselverklaring.

De inleiders gaan in op het thema ‘Op zoek naar wat verbindt, wat betekent dat?’ aan de hand van de volgende vragen:

  • Wat zoeken mensen die lid worden van de vrijmetselarij? En vinden ze dat ook?
  • Wat doen vrijmetselaren en wat houdt hen bezig?
  • Wat is de betekenis van 'zoeken naar wat verbindt" en 'wegnemen wat mensen verdeelt'?
  • Wat houden de symbolen van de vrijmetselarij in en waar gaan de rituelen over?
  • De vrijmetselaar erkent de hoge waarde van de menselijke persoonlijkheid, de gelijkwaardigheid van alle mensen, ieders recht om zelfstandig te zoeken naar waarheid en ieders verantwoordelijkheid voor zijn doen en laten. Hoe werken vrijmetselaren aan die principes en wat betekent dat voor het dagelijks leven?

De twee inleiders geven vanuit het maçonnieke gedachtegoed en hun eigen beleving een beeld hoe zij vrijmetselarij ervaren. Beiden zijn lid van Loge De Drie Kolommen en gaan na de inleiding graag in gesprek met u.

Overige gegevens

Wanneer: donderdag 29 januari 2015
Ontvangst: 19.30 uur
Aanvang: 20.00 uur
Einde: 22.00 uur
Waar: Oostmaaslaan 950, Rotterdam
Entree: gratis na aanmelden
Organisatie: De Drie Kolommen

Meer weten? Of aanmelden voor de avond? Gebruik het formulier hier onder:

Your Contact Information

Your Feedback