Het Netwerk voor Jonge Vrijmetselaren is een landelijk platform binnen de Orde van Vrijmetselaren voor jonge maçons, vanaf achttien tot en met veertig jaar. Het netwerk is groeiende en telt momenteel zo’n 160 leden. 

 

Het Netwerk Jonge Vrijmetselaren is een verrijking naast de loge. In de loge ligt de gemiddelde leeftijd vaak een stuk boven de 41 jaar. Het is van groot belang dat in deze tijd van digitalisatie dat de jongere broeders elkaar tegenkomen, vriendschappen opbouwen en maçonnieke ervaringen opdoen.  

 

Er worden verschillende activiteiten georganiseerd. Door het landelijke bestuur maar ook in de verschillende regio’s door ambassadeurs. Dit zijn broeders die zich in alle windstreken inzetten voor het versterken van de broederschap door het realiseren van boeiende activiteiten waar we ontmoeten en met elkaar kunnen verbinden. 

 

Denk bijvoorbeeld aan verdiepingsbijeenkomsten in ritualen en symboliek, workshops, het bezoeken van musea maar ook (netwerk)borrels. Voor zowel inhoudelijke als gezellige maçonnieke activiteiten ben je van harte welkom als jongere broeder.

 

Als schakel blijf je op de hoogte van alle ontwikkelingen en activiteiten in ons netwerk. En het beste is nog, het lidmaatschap kost helemaal niets!

 

 Wil je je aanmelden of meer informatie?

 

Stuur ons dan een e-mail met je naam, leeftijd, loge en ordenummer.