Broederschap en Vriendschap

Vrijmetselarij heeft niets te maken met maatschappelijke status of met een intellectueelniveau. Vrijmetselarij is voor zoekers die willen werken aan zichzelf en aan een betere wereld, ongeacht de plaats die zij in het maatschappelijk bestel innemen. 

Persoonlijke Onwikkeling

Het lidmaatschap van de orde legt geen verplichtingen op, waaraan niet bezwaarlijk kan worden voldaan. De vrijmetselarij biedt de vrijmetselaar broederschap en vriendschap, mogelijkheid tot persoonlijke ontwikkeling in een vertrouwde omgeving, rust, harmonie inhoudelijke gesprekken met gelijk gestemden. Het geeft de mogelijkheid tot het vergelijken van afwijkende meningen met vaak als gevolg een beter afgewogen eigen oordeel. 

Kennismaken

De loge in Veendam organiseert regelmatig bijeenkomsten waarbij de mogelijkheid wordt geboden nader kennis te maken met de vrijmetselarij. 

Is uw belangstelling voor de vrijmetselarij meer dan oppervlakkig, aarzel dan niet contact op te nemen met uw adres gegevens en de mededeling dat u meer wilt weten over de vrijmetselarij. Onze loge voorlichter zal u dan verder helpen.

Wij zijn ook te vinden op FaceBook (Loge Noorderlicht).