Contact

Bijeenkomsten voor belangstellenden

Iedere maand organiseert Loge West-Friesland een bijeenkomst voor belangstellenden.

De bijeenkomsten zijn meestal op een donderdagavond. De aanvangstijd van deze bijeenkomsten is om 20.00 uur en eindigt rond 22.00 uur.

Vanaf 19.45 uur bent u welkom in ons gebouw aan de Binnenluiendijk 2 in Hoorn. De entree is echter via de achteringang door de groene, dubbele deuren van de poort.

Tijdens deze bijeenkomsten willen we een beeld geven van de vrijmetselarij in het algemeen en speciaal die van loge West-Friesland.

Bij iedere voorlichtingsavond geeft iemand een kleine voordracht, waarover we daarna van gedachten kunnen wisselen. En verder alles wat ter sprake komt over vrijmetselarij.

Eens per jaar (meestal februari) verzorgen wij een zgn. 'Open comparitieavond'. Dit is een meer reguliere vrijmetselaars-bijeenkomst, waarbij nu ook belangstellenden welkom zijn. Zo kunt u kennisnemen met onze werkwijze en de sfeer van onze loge. Partners zijn dan ook welkom. Ook tijdens die bijeenkomst wordt door een van de logeleden een voordracht gehouden, waarna er gelegenheid is daarover van gedachten te wisselen; dit heet ‘compareren’; ook dan is er ruimte voor alle opkomende vragen.

Na afronding van de bijeenkomst is er nog een informeel samenzijn.

 

NB.Vrij parkeren kan op het ABC (niet direct langs de weg) of op de Nieuwe Wal. Parkeergarage ’t Jeudje (niet gratis) is ook op loopafstand.

 

Onze eerstvolgende reguliere avond voor belangstellenden vindt plaats op donderdag 18 april 2024, aanvang 20.00 uur. Ontvangst vanaf 19.45 uur. Wilt u hierbij aanwezig zijn, meldt u dan even vóór 16 april aan, liefst per mail info.loge045@vrijmetselarij.nl of anders telefonisch 06-2983 2336.