Menu: Wie zijn wij > Wim

Minimaliseren
Wim Ouwerkerk, bouwjaar 1939

Lid van de Orde van Vrijmetselaren sinds: 1970
 

 

Ik ben een geboren Rotterdammer, studeerde in Delft in 1964 af als elektrotechnisch ingenieur in de Schakeltechniek dat nu Informatica en Communicatie heet. Leerde in het Delftse studentenleven praten over alles en nog wat. Vooral over de zin en onzin van de bekende godsdiensten en hoe de maatschappij ingericht was en moest worden.

 
Vertrok naar Philips in Eindhoven en werd in staat gesteld met een vijftiental andere afgestudeerden uit verschillende richtingen na te denken over de toekomst in het algemeen en de technische ontwikkelingen specifiek. Philips was geinteresseerd in de gevolgen voor de eigen productontwikkelingen en voorzag problemen bij de besturing van de productie-processen. Onderwijl stichtte ik een gezin in Geldrop. Vooral de behoefte tot het kunnen vergelijken van inzichten en meningen deed mij toetreden tot de vrijmetselarij: loge Licht en Vrijheid.
 
Na enige jaren was het bouwen van een informatica marketing infrastructuur voor de Koninklijke Textiel Unie de reden van het verhuizen naar Twente. De in aanbouw zijnde loge Pentagram gaf de mogelijkheid om intens betrokken te raken met het hoe en waarom van de Vrijmetselarij. De textiel is nooit wat geworden en werd een spannende ervaring in de afbouw van een rekencentrum en het herplaatsen van een team van medewerkers.
 
Afsluitend bleek er geen maatschappelijke toekomst in Twente mogelijk en kwam de familie Ouwerkerk weer in het westen van het land; de bollenstreek. In Leiden en later Zoetermeer was behoefte aan mijn vakkennis in de gezondheidszorg. In 1984 begon ik een eigen onderneming ter ontwikkeling van Multi-Media producten ter bevordering van kennisoverdracht. Deze onderneming beeindigde zijn werkzaamheden in 2003. Als vrijgevestigd adviseur ben ik sinds die tijd op bescheiden schaal bezig.
 
Voor mijn vrijmetselaarswerk zocht ik mijn plek in Rotterdam, de loge Eensgezindheid. Aldaar bleef mij het fenomeen van het kunnen praten met niet zelf uitgezochte mannen van uiteen lopende komaf boeien. En hoewel ik nu in Leimuiden woon ga ik wekelijks op maandagavond naar Rotterdam.