• Welkom bij loge Het Gulden Vlies

    Welkom bij loge Het Gulden Vlies

Loge Het Gulden Vlies

Loge Het Gulden Vlies is een jonge loge opgericht in 1966. De samenstelling van de loge is zeer gevarieerd zowel in leeftijd als in achtergrond van de (mannelijke) leden. Wij komen elke donderdagavond bij elkaar, waar altijd veel ruimte is voor een persoonlijk gesprek. Er zijn formele bijeenkomsten zoals inwijdingen en andere vieringen, en informele bijeenkomsten waar een van de leden of een gastspreker een “bouwstuk” (voordracht) houdt. Na de pauze is er dan de gelegenheid om onze meningen naast elkaar te leggen.

Loge Het Gulden Vlies

Het symbool van het Gulden Vlies

Vrijmetselarij maakt gebruik van rituelen en symbolen. Het symbool van het Gulden Vlies is afkomstig uit een Griekse mythe. Het was een schaapsvel dat door goudzoekers werd gebruikt. Het werd dan geplaatst in een beek waarbij zand en bladeren er overheen wegspoelden, maar het goudstof in de vacht bleef hangen. Na verloop van tijd werd de vacht opgehaald, die dan van goud gemaakt leek te zijn: een Gulden Vlies. Het Gulden Vlies is dus een instrument dat het (spirituele) goud filtert uit de alledaagse werkelijkheid. In onze loge maken we regelmatig gebruik van de Griekse mythe van Jason en de Argonauten die het Gulden Vlies gingen ophalen.

Het symbool van het Gulden Vlies

Vrijmetselaar worden

Vrijmetselaar worden is een beslissing die je niet lichtzinnig neemt. Je wilt allereerst natuurlijk weten waar je je in begeeft. Om je daarbij te helpen organiseren we twee keer per jaar een avond voor geïnteresseerden. In het najaar is er een avond waar informatie gegeven wordt aan alle belangstellenden, ook de partners ongeacht of die man of vrouw zijn. In het voorjaar is er een min of meer “normale” logeavond waar de geïnteresseerde kan beleven hoe een loge functioneert. Daarnaast is er de mogelijkheid tot een zogenaamd “huiskamer gesprek” met 1 of 2 broeders waar alle vragen besproken kunnen worden en we samen kunnen aftasten of we bij elkaar passen.

Vul ons contactformulier in om op de hoogte gehouden te worden van alle kennismakingsactiviteiten

Vrijmetselaar worden