Minimaliseren

Welkom op de website van de Loge l'Aurore, nummer 9

Deze website is bijgewerkt op: 16 januari 2020

Geheel boven ziet u in de zwarte balk het hoofdmenu. Naast de "STARTPAGINA" ziet u de andere  vijf hoofdstukken van deze site: "WAT IS VRIJMETSELARIJ?", "LOGE L' AURORE", "ORGANISATIE", "ACTUEEL" en "CONTACT". Ieder van deze hoofdstukken kent vele onderdelen. Sommige van deze onderdelen kennen ook weer een submenu. 

Er is zo zeer veel over de Vrijmetselarij in het algemeen en de loge L' Aurore in het bijzonder beschreven. Het streven is steeds geweest om korte teksten te hebben zodat weinig gescrold hoeft te worden. Hierdoor ontstond een uitgebreid menu wat voordelen en nadelen kent. Door op iedere pagina een prentje te zetten wordt hopelijk de tekst ondersteund.   Wij wensen u veel leesplezier.

Wenst u direct contact, dan kan dat via:
Voorzitter van de Loge,      W.  J. van den Berg, Tel: 0186 693 763,  Email:  voorzitter.loge009@vrijmetselarij.nl
Secretaris van de Loge:     F. van Dijk,Tel: 0181 669 000, Email:  secretaris.loge009@vrijmetselarij.nl
Voorlichter van de Loge:    R. Buis, tel.:  0181 31.78.22, E-mail: info.loge009@vrijmetselarij.nl 
 
Het adres van het logegebouw is:  Nieuwstraat 23, 3231AK Brielle. Het logegebouw bevindt zich in de oude binnenstad. Voor details zie de weblink: https://www.vrijmetselarij.nl/laurore/Contact/Adressen/Waar-komt-de-Loge-lAurore-samen
 

Leden van de loge kunnen om op het afgeschermde deel te komen inloggen met dezelfde inlognaam en hetzelfde paswoord als bij de website van de Orde gebruikelijk is. Buitenleden hebben een aparte inlogprocedure voor het afgeschermde deel. De secretaris van de loge kan u daarover informeren.

De loge L' Aurore is ingeschreven in de Kamer van Koophandel te Rotterdam onder nr. 4038.5661. Wilt u meer weten over de ANBI regeling ga dan via de menubalk helemaal bovenaan naar: <loge l'Aurore> dan <Financiën van de loge> en kies bijv.: <ANBI verantwoording> of klik deze link aan.

  het RSIN nummer is: 809.694.402   

Actueel Nieuws

Minimaliseren

De "Dag van de Vrijmetselarij"

 

Op zaterdag 14 september 2019 vond de  'Dag van de Vrijmetselarij' plaats. 

-----

Deze landelijke dag  heeft tot doel om  geïnteresseerden kennis te laten maken met de vrijmetselarij. Deze dag valt de laatste tijd samen met de "Open Monumentendag" welke in het tweede weekend van september is. (zie ook: www.openmonumentendag.nl). Door ons te bezoeken kunt u beide combineren. Immers het logegebouw is ook een oud pandje en valt onder 'Beschermd stadsgezicht'.

Voor de regio "Voorne-Putten/Rozenburg" vindt "de Dag van de Vrijmetselarij" plaats in het logegebouw in Brielle. Iedereen is welkom die geïnteresseerd is in de vrijmetselarij en er eens wat meer over wil horen. Daaronder vallen dus zeker ook de partners. 

De opzet van deze dag is om kennis te maken met de leden van de twee Loges (L' Aurore en Arauna) in Brielle, het logegebouw en de manier waarop wij met elkaar omgaan. Verder wordt er een korte lezing gegeven over de vrijmetselarij. Ook wordt er een  rondgang door het fraaie gebouw gegeven met toelichting over de diverse symbolen die tijdens de ritualen gebruikt worden. U krijgt in die tussentijd uiteraard alle gelegenheid tot het stellen van vragen (en het krijgen van een uitgebreid antwoord.

Het adres van het logegebouw is:  Nieuwstraat 21/23, 3231AK Brielle. Wilt u weten hoe daar te komen en waar u mogelijk kunt parkeren, zie dan op deze website de pagina: 'contact' --> 'adressen' --> Waar komt de Loge L' Aurore samen?  (U kunt ook aanklikken op deze link).