Minimaliseren

Adressen van verwante vrijmetselarij.

De loge L' Aurore is onderdeel van de Orde der Vrijmetselaren in het Grootoosten der Nederlanden en is een z. g. masculiene organisatie: alleen mannen kunnen er lid van worden. Maar er zijn in Nederland nog tal van andere organisaties die in hun gedachtegoed dicht bij de onze staan.  Mocht u om welke reden dan ook wel in onze werk- en denkwijze geïnteresseerd zijn maar bijvoorbeeld vinden dat een organisatie voor alleen mannen niet bij u past of dat er voor vrouwen een goed alternatief moet zijn, dan staan hieronder enkele alternatieven waar u eventueel contact mee op kunt nemen.
Vrijmetselaren voor Vrouwen Nederland. 
Deze loges hebben veel gemeen met onze loges welke slechts voor mannen toegankelijk zijn. Het is een jong initiatiefEr zijn nog slechts twee loges. Eén in Gouda (Loge de Waterspiegel) en één in 's-Hertogenbosch (Loge Danú) . Er zijn initiatieven om meer loges op te richten. Zie hun website:  http://vrijmetselarijvoorvrouwen.nl/index.html of ook: www.vmvnl.nlHun secretariaat: secretariaat@VmVnl.nl.  
De Orde der Weefsters: Vita Feminea Textura (Vrijmetselarij voor Vrouwen), 
Secretariaat: Rubenslaan 1, 3723BM Bilthoven.
 
I.O.G.V.M. Le Droit Humain (Vrijmetselarij voor mannen én vrouwen), 
Secretariaat: Postbus 82 107, 2508EC Den Haag. 

 
De Nederlandse Grootloge der Gemengde Vrijmetselarij (Vrijmetselarij voor mannen én vrouwen).
Secretariaat: Noordzijde 104A, 2411RE Bodegraven.  De huidige tijd is er een van polarisering. Zowel in de politiek als in de media worden verschillen uitvergroot om de aandacht te trekken, vaak met eigen voordeel als doel. Vrijmetselaren streven ernaar het omgekeerde te doen. De overeenkomsten tussen mensen en groepen mensen zijn vaak veel groter dan op het eerste gezicht lijkt. Naar die overeenkomsten wil de vrijmetselaar zoeken.Nederlands Verbond van Vrijmetselaren (niet reguliere orde), 
Laan van Meerdervoort 1a, 2517AA Den Haag.
 
Independent Order of Odd Fellows (geen Vrijmetselarij maar vertoont parallellen met de reguliere Vrijmetselarij), 
Centraal Secretariaat voor Nederland en België, Postbus 10 374, 7301GJ Apeldoorn.