Nieuws
Help mijn man wil Vrijmetselaar worden

Help mijn man wil Vrijmetselaar worden

Als je man (of vriend) overweegt om lid te worden van de vrijmetselarij, vraag je je misschien af wat dit betekent voor je relatie en gezin. Dat is een van de meest voorkomende vragen die vrouwen hebben wanneer hun man interesse toont om lid te worden van de vrijmetselarij.

De verhalen over de vrijmetselarij gaan alle kanten op. De symbolen, ritualen en verhalen worden slecht begrepen. Samenkomsten van vreemde mannen en een hoop geheimzinnigheid. In de praktijk blijkt het allemaal wel mee te vallen. Om dat te laten zien opent de Vrijmetselaarsloge in Tiel haar deuren. Het is de mogelijkheid om zelf te ervaren en te zien hoe Vrijmetselaren met respect met elkaar omgaan, niet discussiëren maar compareren.

Op dinsdagavond 5 maart bent u (m/v) van harte welkom. De deuren zijn open om 19:30 en we beginnen om 20:00 uur. Je krijgt uitleg over de Vrijmetselarij in het algemeen en een Vrijmetselaar zal een lezing geven. Deze keer zal het gaan over Broederschap. Na afloop van de lezing zal gecompareerd worden. Dat is de bijzondere werkwijze van de Vrijmetselarij waarbij we niet met elkaar in discussie gaan maar onze meningen naast elkaar leggen (compareren) om zodoende het thema vanuit verschillende invalshoeken te kunnen bekijken.


Deze avond is een unieke mogelijkheid om kennis te maken met loge De Edelmoedigheid, onze werkwijze, ritualen en symbolen.

Meer informatie op www.edelmoedigheid.nl of stuur een mail naar voorlichter@edelmoedigheid.nl

Print

Theme picker