Drenthe

Hieronder is te zien welke logegebouwen open zijn en waar die gevestigd zijn.
Er zijn nog meer loges. Kijk daarvoor op de logezoeker van de site www.vrijmetselarij.nl
.
 

Assen
14 september 2019, 10.30 – 16.00
Logegebouw, Esstraat 43A, Assen

Op zaterdag 14 september houdt de Asser vrijmetselaarsloge een open dag om iedereen kennis te laten maken met de vrijmetselarij en wat vrijmetselarij in het dagelijks leven voor hen betekent.

Er zijn presentaties, brochures en magazines beschikbaar met informatie over de vrijmetselarij.

Deze ‘Dag van de Vrijmetselarij’ valt samen met de landelijke Open Monumentendag. Binnen de vrijmetselarij heeft het ‘steenhouwen’, het werken aan de ruwe steen, in de loop der eeuwen plaatsgemaakt voor levensbeschouwelijk werken aan je eigen ruwe steen. Bouw- en licht symboliek zijn nog steeds, ook in onze tijd, de thema’s binnen de vrijmetselarij waarmee de leden zoeken naar persoonlijke groei om zo een bijdrage te leveren aan een betere maatschappij, gebaseerd op wederzijds respect. Vrijmetselaren noemen dit ook wel de arbeid in de Koninklijke Kunst, waarbij o.a. zingeving centraal staat. De vrijmetselarij biedt een plek voor alle mensen ongeacht hun religie, rang en stand, cultuur, kleur of taal.

De leden willen laten zien wat zich binnen de Asser loge afspeelt. De ruimtes waarin de loge werkt, zijn deze dag geopend. Er zijn leden van de Asser mannenloge aanwezig om u te woord te staan en vragen te beantwoorden. Ook zijn er vertegenwoordigers van de gemende loge Humaniteit uit Meppel, van de vrijmetselarij voor vrouwen en van de weefsters, een vergelijkbare orde.

Het is een unieke kans om kennis te komen nemen van de werkwijze van de vrijmetselarij, die voor velen een grote onbekende is. U bent van harte welkom!