Onze Loge

Loge Post Nubila Lux (PNL) is sinds 1850 een opvallende Loge in Amsterdam; ooit ontstaan uit leden van 19e eeuwse loges die vonden dat een loge meer dan een gezelschaps­vereniging moest zijn. Zij maakten zich sterk voor meer spirituele bezinning en studie.

Kenmerkend voor loge PNL is de grote diversiteit in de maatschappelijke achtergrond en gedachtegoed. Je vindt bij ons o.a. medici, kunstenaars, journalisten, bankiers, managers en ondernemers. Maar het is niet belangrijk wat je doet, het gaat er om dat je je bij ons thuis voelt en samen in een broederschap aan jezelf werkt en bereid bent om jezelf in te zetten voor de loge en je medemens.

"...het mooiste van de loge is misschien wel dat mensen met de meest uiteenlopende ideeën en vanuit de meest uiteenlopende geloofsrichtingen gezamenlijk en op harmonische wijze “arbeiden”..."

 

Onze loge komt op woensdagavond samen in een van de mooiste logegebouwen van Nederland. Ons jongste lid is midden dertig en onze oudste en nog steeds actieve lid is eind tachtig.

Hierbij dient vermeld te worden dat iedere man van 18 jaar en ouder vrijmetselaar kan worden. Onze loge waarborgt een stuk gezelligheid en een unieke sfeer en staat onze loge open voor nieuwe leden. Dus mocht je geïnteresseerd zijn, dan raden wij je van harte aan om de contactpagina te bezoeken. 

"...voor mij was de reden om te verkeren onder gelijkgestemden, wellicht met af en toe verschillende opvattingen, maar toch om met elkaar in harmonie te leven..."

De vrijmetselarij en daarmee ook loge Post Nubila Lux biedt een methode om aan jezelf te werken en elk lid beleeft dit op zijn eigen manier. De vraag "...wat is het dat ik zou kunnen vinden bij Post Nubila Lux" is dan ook niet eenduidig te beantwoorden.

"...de loge is een warm bad waarin ik mij wekelijks even onderdompel na het hectische zakenleven van alle dag. Ik vind hier rust en de bevestiging dat het in het leven om meer gaat dat geld, status en macht..."

 

 

"...ik heb het eigenlijk altijd vanzelfsprekend gevonden, gezien de maçonnieke omgeving waarin ik ben opgegroeid."

 

"...waarom de vrijmetselarij bij mij past, is dat ik mij nooit een groepsdier heb gevoeld. Ik wil graag zelfstandig en autonoom zijn..."