Bijeenkomsten
Lidmaatschap van loge PNL veronderstelt een actieve, betrokken en zelfwerkzame houding. Wij komen als loge bijeen op woensdagavond in het monumentale vrijmetselaarsgebouw aan de Vondelstraat 39 in Amsterdam.

Dit pand is recentelijk in samenwerking met Stadsherstel geheel gerenoveerd en is een schitterende combinatie van oude 19e eeuwse architectuur en de moderne stijl van de 21e eeuw. De comparitie begint  om 20.00 uur  en eindigt rond 22.30 uur  waarna er tijd is  om gezellig te borrelen in ons eigen maçonniek café in het souterrain.

 
 

Ritualen
Ritualen vormen de kern van de Vrijmetselarij. Een rituaal is 'een serie van handelingen in een rituele context'. In een rituele bijeenkomst wordt als het ware een 'levend hoorspel met plechtstatige handelingen' opgevoerd in de vorm van vragen-en-antwoorden. In het rituaal wordt een lichte mystieke of esoterische sfeer opgeroepen waarbij ieder op persoonlijke wijze de maçonnieke symboliek tot zich neemt. En na een rituele bijeenkomst wordt er gezamenlijk gedineerd om de onderlinge band te versterken!

Comparities
Beschouwende bijeenkomsten heten comparities. Eén van de leden geeft een korte inleiding - ook wel een bouwstuk genoemd - over een onderwerp waarin ook nadrukkelijk de verbinding wordt gelegd naar 'en wat doet dat met mij en wat heb ik er zelf van geleerd?'. Vervolgens worden indrukken en meningen op hoffelijke wijze met elkaar vergeleken (compareren = vergelijken).