Text/HTML

Minimaliseren

Loge L'lnséparable n° 12 | O.·.Bergen op Zoom

Text/HTML

Minimaliseren

Loge L'lnséparable n° 12 | O.·.Bergen op Zoom

Maçonnieke werkgroep - Boekenmarkt

Onze werkgroep is een initiatief dat in de loge L’Inséparable te Bergen op Zoom is geboren. Leden van deze werkgroep zijn zowel vrijmetselaren als niet-vrijmetselaren.

Zij heeft als doel door de opbrengst van de verkoop van 2e hands boeken lokale goede doelen financieel te steunen. Wij richten ons hierbij op zieken en sociaal zwakkeren. In 10 jaar heeft dit € 14.000 opgebracht..

De boekenmarkt wordt iedere 1e zondag van de maand gehouden in het logegebouw Engelsestraat 30 te Bergen op Zoom van 13.30 – 16.30 uur.

Dit gebouw op zich is al uniek en is een bezoek meer dan waard. Het kent een lange geschiedenis om uiteindelijk in 1927 verkocht te worden aan de Amsterdamse Bank. De bestaande twee oude gebouwen werden afgebroken om plaats te maken voor een voor die tijd modern bankgebouw.
Het werd geheel opgebouwd in de architectuurstijl van de Amsterdamse school die nog steeds in het gehele gebouw herkenbaar is.

Naast de verkoop van 2e hands boeken is het gebouw op die dagen ook te bezichti-gen en kan men informatie krijgen over de vrijmetselarij.

Voor oude boeken kunt u bellen met één van onderstaande telefoonnummers. Hier kunt u ook alle informatie krijgen over de boekenmarkt , het gebouw en de vrijmetse-larij

Wanneer de boeken niet gebracht kunnen worden komen wij ze ophalen, echter alleen in de gemeente Bergen op Zoom (Halsteren, Lepelstraat) en Woensdrecht (Hoogerheide, Ossendrecht, Putte en Huijbergen).

Telefoonnummers:
Hans Cortie 0164-612796 (cortie.hoogerheide@home.nl)
Cees van Giels 0164-614597
Peter Korving 0164-785331
René Reijpert 0164-248739